Apáczai Csere János 
Elméleti Líceum

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum hivatalos weboldala

Rólunk

Gyere hozzánk tanulni!

Kolozsvár egyik legnagyobb múlttal rendelkező iskolája, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum nem csupán a korszerű igényeknek megfelelő képzést igyekszik biztosítani, hanem barátságos, otthonos környezetet is teremthet számodra. Győződj meg erről magad is!

HUMÁN

Akik azt a képzési formát választják, a humán tantárgyakat kiemelt óraszámban tanulják, második idegen nyelvként a német és francia közül választhatnak.

TUDJON MEG TÖBBET
MATEMATIKA-INFORMATIKA

A matematikai alapképzés mellett korszerű számítástechnikai ismeretek (programozás, szövegszerkesztő és adatkezelő programok) elsajátítását biztosítjuk.

TUDJON MEG TÖBBET
KÖZGAZDASÁG

Könyvelési alapismeretek, kereskedelmi levelezés, pénzügyi, közgazdasági és jogi alapismeretek – ezen a szakon ilyen tantárgyakat is tanulhatnak a diákok.

TUDJON MEG TÖBBET
INTENZÍV ANGOL

Az emelt óraszámú angoloktatás keretében a haladó angol csoportok számára a nemzetközileg elismert Cambridge nyelvvizsgára készítjük fel diákjainkat.

TUDJON MEG TÖBBET
KÉPZŐMŰVÉSZETI

Iskolánk képzőművészeti tagozata kiegészítő oktatás (suplimentar de artă) formájában működik, vagyis tanórák utáni programban bárki beiratkozhat.

TUDJON MEG TÖBBET
ELEMI TAGOZAT

A kiegyensúlyozott, megfelelő értékrenddel rendelkező gyerekek nevelése már az elemiben elkezdődik. Elhivatott tanítóink minden nap ezért dolgoznak.

TUDJON MEG TÖBBET

Legfrissebb híreink

Az alábbiakban az iskolánk legfrissebb híreit olvashatják.

Átoltottsággal kapcsolatos információk (frissítve: 2021.11.18.)

Intézményünk prioritásként kezeli az iskolai közösség biztonságát a jelen járványhelyzetben. A nemzetközi tudományos eredmények elismerésként tekintünk az oltásra, mint a járvány elleni küzdelem legfontosabb eszközére. Jelenleg az Apáczai Csere János[…]

Read more

Gyűjtsd a tudást!

Két tehetséges diákunk, Ambrus-Ferenczi Brigitta  – Márton Samu-díj (matematika és informatika) Rus Mara  – Vass Lenke-díj (román nyelv és irodalom) díjat nyert a “Gyűjtsd a Tudást” kolozsvári véndiákok által alapított[…]

Read more

XI. Killyéni Péter Atlétikai Emlékverseny

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum idén is megszervezi a XI. Killyéni Péter Atlétikai Emlékversenyt. További információkért és a jelentkezésért kattintson az alábbi linkre.

Read more

Rólunk mondták

Don’t take our word for it – here’s what our clients say:

Nyolcadik végén muszáj volt máshová felvételizni, hiszen akkoriban még (már) nem volt líceum az Apáczai, csupán 19-es Általános Iskola. Az osztályban sokan a bukást fontolgattuk, nem akartuk otthagyni a sulit,mert a padfirkákban, kopott lépcsőfokokban és rozzant faliújságokban a mi történeteink is benne voltak. Szerettük itt. Tovább

Albert Antal Orsolya

Szülő

„Ezerszer boldogabb az… aki innen jól csiszolt lelket visz magával”- hangzik az iskola jelmondata. Ezerszer hallottam már különféle rendezvényeken, de csak nemrég döbbentem rá, mennyire hiteles az, hogy a sokat és sokfelé tanuló/tanító Apáczai Csere János már annak idején sem anyagi javakat, társadalmi érvényesülést, fényes karrier lehetőségét kötött az oktatás/tanulás folyamatához, hanem két olyan fogalmat, amelyeknek jelentőségét csak akkor ismerjük fel, amikor hiányoznak valahonnan: a boldogságot és a lelket. Hiszem, hogy ennek a kettőnek kell meghatározó szerepet játszania minden iskolában, így az Apáczaiban is.

Vallasek Júlia

Szülő

Példaképek, barátok, szórakozás, tanulás. Ilyen még ma is az én iskolám. Mind ennek az alapja: összetartozás.

Hegedűs Zsófia

Szülő

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk

Cím:

Str. I. C. Bratianu/Király utca 26, Cluj-Napoca

Telefonszám:

0264 597 251

Kövessen minket:

Főpartner

Főpartnerünk az Erdélyi Református Egyházkerület

Partnereink

Akikkel mindig jó együttműködni!

Támogatóink

Akiknek köszönjük, hogy mellettünk állnak!

Díjaink

Iskolánk számos rangos díjat nyert az évek során

Támogasson minket az adója 2%-val!