Apáczai Csere János 
Elméleti Líceum

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum hivatalos weboldala

Rólunk

Gyere hozzánk tanulni!

Kolozsvár egyik legnagyobb múlttal rendelkező iskolája, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum nem csupán a korszerű igényeknek megfelelő képzést igyekszik biztosítani, hanem barátságos, otthonos környezetet is teremthet számodra. Győződj meg erről magad is!

HUMÁN

Akik azt a képzési formát választják, a humán tantárgyakat kiemelt óraszámban tanulják, második idegen nyelvként a német és francia közül választhatnak.

TUDJON MEG TÖBBET
MATEMATIKA-INFORMATIKA

A matematikai alapképzés mellett korszerű számítástechnikai ismeretek (programozás, szövegszerkesztő és adatkezelő programok) elsajátítását biztosítjuk.

TUDJON MEG TÖBBET
KÖZGAZDASÁG

Könyvelési alapismeretek, kereskedelmi levelezés, pénzügyi, közgazdasági és jogi alapismeretek – ezen a szakon ilyen tantárgyakat is tanulhatnak a diákok.

TUDJON MEG TÖBBET
INTENZÍV ANGOL

Az emelt óraszámú angoloktatás keretében a haladó angol csoportok számára a nemzetközileg elismert Cambridge nyelvvizsgára készítjük fel diákjainkat.

TUDJON MEG TÖBBET
KÉPZŐMŰVÉSZETI

Iskolánk képzőművészeti tagozata kiegészítő oktatás (suplimentar de artă) formájában működik, vagyis tanórák utáni programban bárki beiratkozhat.

TUDJON MEG TÖBBET
ELEMI TAGOZAT

A kiegyensúlyozott, megfelelő értékrenddel rendelkező gyerekek nevelése már az elemiben elkezdődik. Elhivatott tanítóink minden nap ezért dolgoznak.

TUDJON MEG TÖBBET

Legfrissebb híreink

Az alábbiakban az iskolánk legfrissebb híreit olvashatják.

Rajzpályázat: Madarak és fák

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum Aranyecset Tehetségműhelye és az Erdélyi Református Egyházkerület pályázatot hirdet 6-15 éves diákok számára a Református Oktatás Éve alkalmából. Téma: MADARAK ÉS FÁK. A szabadon[…]

Read more

PROF projekt

A PROF projekt az egyetemi hallgatók pedagógiai gyakorlatának fejlesztése érdekében készíti fel a mentor tanárokat. Iskolánkból négy tanár vesz részt ezen a képzésen. Info – Profesionalizarea carierei didactice

Read more

A magyarságtörténelem tantárgyverseny megyei szakaszának eredményei

Véget ért a magyarságtörténelem tantárgyverseny Kolozs megyei szakasza. Az eredmények az alábbi linken érhetők el: EREDMÉNYEK

Read more

Rólunk mondták

Don’t take our word for it – here’s what our clients say:

Nyolcadik végén muszáj volt máshová felvételizni, hiszen akkoriban még (már) nem volt líceum az Apáczai, csupán 19-es Általános Iskola. Az osztályban sokan a bukást fontolgattuk, nem akartuk otthagyni a sulit,mert a padfirkákban, kopott lépcsőfokokban és rozzant faliújságokban a mi történeteink is benne voltak. Szerettük itt. Tovább

Albert Antal Orsolya

Szülő

„Ezerszer boldogabb az… aki innen jól csiszolt lelket visz magával”- hangzik az iskola jelmondata. Ezerszer hallottam már különféle rendezvényeken, de csak nemrég döbbentem rá, mennyire hiteles az, hogy a sokat és sokfelé tanuló/tanító Apáczai Csere János már annak idején sem anyagi javakat, társadalmi érvényesülést, fényes karrier lehetőségét kötött az oktatás/tanulás folyamatához, hanem két olyan fogalmat, amelyeknek jelentőségét csak akkor ismerjük fel, amikor hiányoznak valahonnan: a boldogságot és a lelket. Hiszem, hogy ennek a kettőnek kell meghatározó szerepet játszania minden iskolában, így az Apáczaiban is.

Vallasek Júlia

Szülő

Példaképek, barátok, szórakozás, tanulás. Ilyen még ma is az én iskolám. Mind ennek az alapja: összetartozás.

Hegedűs Zsófia

Szülő

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk

Cím:

Str. I. C. Bratianu/Király utca 26, Cluj-Napoca

Telefonszám:

0264 597 251

Kövessen minket:

Főpartner

Főpartnerünk az Erdélyi Református Egyházkerület

Partnereink

Akikkel mindig jó együttműködni!

Támogatóink

Akiknek köszönjük, hogy mellettünk állnak!

Díjaink

Iskolánk számos rangos díjat nyert az évek során

Támogasson minket az adója 2%-val!